Login formulier



Wie is online

We hebben 29 gasten online

Statistieken

Artikelen bekeken hits : 156983
speculaas brokken ( die de sint het lekkerste vindt ) PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Wopjan Cuperus   
dinsdag, 02 december 2008 22:27

ingredienten

250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkerbruine basterdsuiker
2 eetle speculaas kruiden
175 gr koude,harde roomboter in kleine blokjes
50 gr amandelen gehalveerd
verder nog nodig : huishoudfolie,bakpapier,deegroller

voorbereiden

In een kom zelfrijzend bakmeel met bruinesuiker,een halve theelepel zout en speculaaskruiden door elkaar mengen.
Boter toevoegen en alles met de vingertoppen tot een kruimelig deeg mengen.
Het geheel snel met koele handen ( stop ze voor gebruik even in het diepvries vakje van je koeling Wink)
tot een samenhangend en soepel deeg kneden.
Het deeg tot een bal vormen verpakken in huishoudfolie en in de koelkast minstens een uur maar liever 2 a 3 dagen laten rusten .
Door het deeg enkele dagen te laten rusten kan de speculaassmaak zich goed ontwikkelen .

bereiden

Oven voorverwarmen op 175 C. de bakplaat bekleden met bakpapier.
Het werkvlak en de deegroller bestuiven met wat bloem.het speculaasdeeg op het werkvlak
leggen en met de deegroller uitrollen tot een rechthoekige lap van 1 cm dikte
De deeglap op de bakplaat leggen en de amandelen erin drukken.

De bakplaat in het midden van de oven schuiven en de speculaas in 25 a 30 minuten
bruin en gaar bakken.
Speculaas op het rooster laten afkoelen en dan in een trommel bewaren

Voor het serveren de speculaas in stukken breken

eet smaklijk en veel gestunt en plezier toegewenst !!!

de speculaas piet  ( p.s haal op tijd je handen uit het vriesvakje anders worden ze te koud )  

Laatst aangepast op maandag, 15 december 2008 15:47
 
© 2017 www.zandhoop.nl
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.