Login formulier



Wie is online

We hebben 35 gasten online

Statistieken

Artikelen bekeken hits : 156990
kipreepjes in alioli PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Wopjan Cuperus   
zondag, 15 maart 2009 22:48

Ingrediënten
0,5 rode peper - 1 kleine teen knoflook - 1 dl droge witte wijn - 1 dl olijfolie - 2 laurierblaadjes - 1 1/2 theelepel verse tijmblaadjes - 1/2 theelepel komijnpoeder - zout - peper - 350 g kipfilet - 1 takje peterselie - 75 g paneermeel - 1 dl alioli

Bereiding
Peper wassen, zaad verwijderen en in kleine stukjes snijden. 1 Teen knoflook pellen en fijnhakken. Wijn, olie, laurier, rode peper, tijm, komijn, zout en peper erdoor mengen. Kipfilet in reepjes snijden en door marinade scheppen. Peterselie fijnhakken en door paneermeel mengen. 8 Knoflooktenen pellen, uitpersen en door mayonaise scheppen. Op smaak brengen met zout.

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Kipreepjes laten uitlekken en door paneermeel wentelen. Kipreepjes onder hete grill schuiven en in 5 minuten bruin en gaar grillen, vlees halverwege voorzichtig omdraaien. Serveren met alioli.

Laatst aangepast op donderdag, 02 april 2009 19:05
 
© 2017 www.zandhoop.nl
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.