Login formulier



Wie is online

We hebben 27 gasten online

Statistieken

Artikelen bekeken hits : 156981
Aardbeiencappuccino PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Wopjan Cuperus   
donderdag, 27 maart 2008 15:54

Neem 500 gr aardbeien ontdaan van kroontje en hou een paar aardbeien achter om die in vieren te snijden als garnituur voor in het wijnglas.

100 gram suiker

ongezoete slagroom bekertje van 250 ml

aardbeienlikeur

vier bolletjes vanille- ijs en in de vriezer laten staan totdat je het gaat serveren

vier mooie grote wijnglazen

zeer fijne zeef of bolzeef

staafmixer

  •  men neem een  hoge litermaat waar de aardbeien in worden gedaan.
  • vervolgens nemen we de staafmixer ( een keukenmachine mag ook )
  • draai de aardbeien zofijn dat het helemaal puree wordt,en voeg de suiker toe.
  • laat dit nog een minuutje draaien zodat de suiker is opgelost.
  • doe dit aardbeienmengsel door een zeer fijne zeef zodat de pitjes eruit zeeft.
  • zet dit aardbeienmengsel koud
  • klop nu de slagroom en een kleine beetje aardbeienlikeur op tot joghurtdikte.
  • pak de vier wijnglazen vul deze met de gesneden aardbeien stukjes en 
  • verdeel de vier bolletjes ijs over de glazen en verdeel hierop in gelijke porties het aardbeienmengsel 
  • verdeel de slagroom over de wijn glazen en maak dit geheel af met een snufje cacaopoeder bovenop
  • serveer hem koud.
  • ( tip : houdt alles koel en meng de cacaopoeder met kaneel voor een bijzondere smaak )

veel kookplezier toe gewenst  

 wopjan

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatst aangepast op donderdag, 02 april 2009 19:24
 
© 2017 www.zandhoop.nl
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.