Login formulier



Wie is online

We hebben 39 gasten online

Statistieken

Artikelen bekeken hits : 156994
zoetzure kip met cashewnoten PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door chefke wopjan   
zaterdag, 12 april 2008 12:56

Ingrediënten:

  • 500 gr. kipfilet
  • 2 eetl. bloem
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 2 vleestomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 blikje ananasblokjes
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap
  • 4 eetl. tomatenketchup
  • 2 theel. suiker
  • 1 eetl. citroensap
  • Mespunt sambal oelek
  • Allesbinder
  • 100 gr. geroosterde cashewnoten
  • Peper
  • Zout
  • Olie
  • Rijst
  • Bereiding:
    • Snijd kipfilet in reepjes
    • Meng het met de bloem en wat zout en peper tot ze rondom bedekt zijn
    • Snipper de ui grof
    • Snij de paprika in reepjes
    • Ontvel de vleestomaten en snijdt ze in partjes
    • Snij de bosuitjes in ringen
    • Verhit wat olie in een pan
    • Bak de kipfiletreepjes in 4 min. rondom en schep ze uit de pan.
    • Roerbak de ui en paprika in het braadvet tot de ui glazig is
    • Voeg de tomaat en ananas (incl. sap) toe
    • Breng dit op smaak met de sojasaus/ketjap, tomatenketchup, suiker, citroensap en de sambal
    • Voeg een scheutje water toe en bind de saus met allesbinder
    • Bestrooi de saus met de bosui en de cashewnoten
    • Serveren met gekookte rijst.
  • en laat het me weten wat  jullie ervan gevonden hebben groet chefke wopjan 

     

     

     

     

     

     

     

    Laatst aangepast op donderdag, 02 april 2009 19:22
     
    © 2017 www.zandhoop.nl
    Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.