Login formulier



Wie is online

We hebben 31 gasten online

Statistieken

Artikelen bekeken hits : 156986
gebakken ananas met cocos en caramelsaus PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door wopjan   
maandag, 05 mei 2008 22:05

een hele verse ananas

cocos ( gedroogd ) maar mag ook in pulp ( verkrijgbaar bij de supermarkt )

witte basterdsuiker

amareto of een cocos likeur

ongezoute roomboter

 

snij eerst de bovenkant ( de pluim ) eraf en

tevens de onderkant vlak afsnijden

snij dan de dikke schil van de verse ananas eraf zodanig dat je geen pitjes meer ziet zitten

snij dan langs de kern van de ananas af en gooi de kern weg

en snij dan het overgebleven vruchtvlees in kleine hapklare stukjes .

pak vervolgens de wok en laat deze warm worden van het vuur

en leg dan een flinke klont roomboter in de pan en laat deze heet worden

( niet te heet want dan gaat de boter verbranden)

doe dan de stukjes ananas in de pan samen met de cocos en bak deze op een matig vuur licht bruin

doe dan de witte basterdsuiker bij de ananas en laat deze licht caramaliseren

blus dit vervolgens met een likeur van cocos of amareto af

en zorg er voor dat de flam niet in de pan schiet

( want dan moeten we de brandweer laten komen )

en serveer de gebakken ananas met heerlijk vanilleijs en slagroom

eet smakelijk

chefke wopjan

Laatst aangepast op donderdag, 02 april 2009 19:22
 
© 2017 www.zandhoop.nl
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.